ERZURUM / HORASAN - Fehmi Bilge İlkokulu

Fehmi Bilge İlkokulu

Adres
Hasanbaba Mahallesi, Eski Kars Caddesi, Okul Sokak, No1/A, Fehmi Bilge İlkokulu/Horasan/ERZURUM
Vizyon
Atatürk İlke ve İnkilaplarına ve Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen ve koruyan; Ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; Toplumsal dayanışmayı ve yardımlaşmayı temel ilke edinen; İnsana ve demokratik değerlere saygılı; Kendisiyle ve çevresiyle dengeli ve sağlıklı ilişkiler kurup geliştiren; Teknolojiyi takip eden ve gündelik hayatında kullanan; En az bir yabancı dile etkin bir şekilde hȃkim olan; Sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde kendini ifade eden; Ezbercilikten uzak ,araştıran, analiz eden ve sorgulayan; Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek varlığını koruma, refahını sağlama, maddi ve manevi mutluluğuna katkıda bulunma bilinç ve sorumluluğunu taşıyan; Ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarma azmi ve kararlığı içinde olan; Gönlü vatan ve millet sevgisiyle dopdolu, bir Gençlik yetiştirmektir.
Misyon
Öğrencilerin bireysel yeteneklerini dikkate alan, Başarılarını ve Fen ve Anadolu Liselerine girme oranlarını sürekli artıran, Öğrenme ve öğretme ortamlarını sürekli geliştiren, Öğretmenler arası diyalogun ve işbirliğinin en üst düzeyde olduğu, Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere sahip, insan haklarına saygılı ve topluma karşı sorumluluk duyan öğrenciler yetiştiren, Sevgi, saygı ve güven ortamında, başarma azmi ve geleceği şekillendirme sorumluluğu ile mükemmele ulaşmak için çalışan, Türk Milli Eğitiminin Genel Amaç ve İlkeleri doğrultusunda bilgili, becerikli, kendine güvenen ve başarılı bireyler yetiştirip 21.yüzyılın değişen ve gelişen ihtiyaçlarına cevap veren, Veli –Öğrenci - Okul işbirliğinin çok iyi seviyede olduğu Türkiye’nin önde gelen eğitim kurumlarından biri olmaktır.
08.30-14.30
Kalorifer(doğal gaz)
Okulumuz İlçe Merkezinde olduğu için ulaşım sıkıntısı yoktur.
Yerleşim Yeri
Horasan İlçesi Erzurum ilinin doğusunda Aras nehrinin kenarında kurulmuştur. Yüzölçümü 1662 Km2 dir. Deniz seviyesinden yüksekliği 1650 mt´; İlçenin doğusunda Sarıkamış, güneydoğusunda Eleşkirt, güneyinde Karayazı, batısında Köprüköy ve kuzeyinde Narman ilçeleri yer almaktadır. İlçenin toprakları genel olarak Aras nehri boyunca uzanan geniş düzlüklerle, Kuzey ve Güneyden çevrili tatlı eğimli çıplak geniş sırtlardan meydana gelmiştir.
Okulumuz İlçe Merkezinde olup İl Merkezine 87 km uzaklıktadır.
E-TWİNNİNG